Geschreven door Zahera Taârabt

4 april 2024

1:12

5 ijsbrekende vragen voor een schitterend sollicitatiegesprek

Een standaard sollicitatieproces doet sollicitanten vaak huiveren van angst. Oké, misschien is het allemaal niet zó extreem, maar je snapt wel wat we bedoelen. Sollicitanten die een eerste online of fysiek interview afleggen zijn niet altijd even hard op hun gemak. Da’s waar jouw ijsbrekend talent als HR professional verandering in moet brengen.

Die verandering breng je enkel en alleen maar te weeg door tijdens je interview leuke, creatieve en ijsbrekende vragen te stellen. In deze blog geven we jou onze 5 favorieten mee.

5 ijsbrekende interviewvragen

1. Mocht je een eigen brand hebben of zijn, welke slogan zou je dan kiezen?

Wanneer je deze vraag stelt, laat je de kandidaat nadenken over zijn of haar belangrijkste kenmerken en ze onder druk samen te vatten. Het antwoord vat enkele persoonlijkheidskenmerken samen en toont hoe creatief jouw kandidaat is.

2. Wat vind je van mij als interviewer?

Misschien een vraag die voor de kandidaat als een grote verrassing zal komen, maar met reden. Met deze vraag sla je 2 vliegen in één klap. Als eerste zal je meteen merken hoe eerlijk, direct en hoe snel de kandidaat zich kan aanpassen in sociale situaties. Als tweede krijg jij dan ook meteen wat feedback over jouw interview skills.

3. Wat zou jij doen om te overleven tijdens een zombie-apocalyps

Dit is misschien een grappigst vraag van ons lijstje, maar ook een vraag die onthult hoe uitgebreid en creatief de kandidaat denkt. Bovendien is dit ónze persoonlijke favoriet als het om ijsbrekers gaat.

4. Welk boek zou je aan iedereen aanraden en waarom precies?

In het beste geval kan de kandidaat minstens één boek bedenken om over te vertellen. Uit het antwoord moet blijken hoe snel zijn kunnen aanhalen wat belangrijk voor hen is. Mocht je kandidaat zeggen dat hij of zij geen lezer is, dan kan je de vraag makkelijk ombuigen naar een film.

5. Wat zouden we nooit kunnen raden over jou aan de hand van je cv?

Deze vraag kan je een diepere kijk bieden in het persoonlijke leven van je sollicitant. Misschien is je kandidaat wel een waar zangtalent of was hij of zij in het verleden tattoo artiest? Het geeft je interessante inzichten in hobby’s en andere zaken die je niet op het eerste gezicht ziet, maar wel interessant kunnen zijn voor de culture fit van jouw bedrijf.

Jouw recruitment naar een hoger niveau tillen? 👇