Retour à l'aperçu
Verschijnen jouw vacatures automatisch op Google for Jobs?

écrit par Arne

Verschijnen jouw vacatures automatisch op Google for Jobs?

21 September 2020, de dag waarop Google for Jobs richting België kwam. De dag waarop de zoekmogelijkheden van Google uitgebreid werden. Naast de welbekende Google Shopping suggesties die je krijgt wanneer je een product googled, krijg je deze suggesties nu ook wanneer je naar jobs googled. Maar hoe verzeker je nu dat ook jouw vacatures tussen die resultaten beschikbaar zijn?

Je wil uiteraard dat kandidaten die zoeken op jouw jobtitel vlotjes bij jouw vacature terecht komen. Dan ben je een grote stap vooruit wanneer je vacature ook in de Google for Jobs balk verschijnt.
 

Hoe plaats je jouw vacatures op Google for Jobs?

Afhankelijk van de site waarop je jouw vacatures publiceert, heb jij hier zelf nog wat werk aan. Hieronder enkele situaties toegelicht:

 

  1. Jullie vacatures worden gewoon op jullie website geplaatst door de IT afdeling
    In dat geval komen je vacatures op dit moment nog niet in de resultaten van Google for Jobs. Jullie IT afdeling zal hier nog structured data moeten voorzien. Dit wil zeggen dat er in de code meegegeven moet worden dat een vacature opgemaakt is voor Google for Jobs. Daarnaast is het ook belangrijk dat alle verplichte data door Google leesbaar is.
  2. Jullie werken met een CMS systeem om vacatures op jullie website te plaatsen.
    Als jullie werken met een gekend CMS systeem zoals Wordpress, dan is de kans groot dat er bij hen al een plugin beschikbaar om te installeren op je website, zodat je vacatures automatisch in Google for Jobs worden opgenomen. 
     

De gemakkelijkste manier om je vacatures op Google for Jobs te plaatsen?

Bij de bovenstaande 2 manieren om je vacatures op Google for Jobs te plaatsen vragen toch nog wat werk. Er is natuurlijk ook een manier om je vacatures in no-time automatisch te laten opnemen in Google for Jobs.

Het all-in-one recruitment platform van Jobtoolz is gekoppeld met Google for Jobs. Als je een vacature publiceert op je jobsite via Jobtoolz, dan komt die binnen het half uur automatisch op Google for Jobs. Geen seconde extra werk voor énorm veel extra bereik!

 

👇 Wil je alles weten over Google for Jobs? Schrijf je in voor onze webinar "Ben jij klaar voor Google for Jobs?" 👇